Side 1 af 1

Weaboo??

: tirs 26. jan 2016 08:08
af Molly-chan
Hvad er jeres mening om ordet weaboo? Synes folk mener så mange forskellige ting, at jeg er blevet i tvivl om hvad jeg selv skal mene.
Der er nogen, der mener at en weaboo er en person, som elsker Japansk kultur og manga og anime.
Så er der dem, der synes det beskriver en person som har en forkert opfattelse af japansk kultur, tror at Japans kultur kun handler om anime, kawaii osv. Og beskriver dem selv som japanske og taler dårligt japansk når de taler dansk osv.
Så er der dem, som siger en weaboo er en der kan lide anime og manga, men det er vel en otaku?

De fleste synes tilsyneladende, at weaboo er et nedladende ord, og at weaboos er dumme (i animecommunity'et). Men hvis det bare beskriver en person der både kan lide anime og japansk kultur, kan jeg ikke se noget nedladende i det...

Re: Weaboo??

: tirs 26. jan 2016 08:19
af Tanerion
Har altid opfattet det som en der er besat af Japan og ikke tror Japanere kan gøre noget forkert.
Synes selv det er et dumt ord og bruger det aldrig.

Re: Weaboo??

: tirs 26. jan 2016 08:44
af psyg
Det er et stærkt nedladerne ord, læs her for ordets oprindelse http://knowyourmeme.com/memes/subcultures/weeaboo.

og når vi er i gang så er "otaku" også (i værtfald oprindeligt) et nedladende ord.

Re: Weaboo??

: tirs 26. jan 2016 11:27
af nielsm
Ja, "weeaboo" er et negativt ord. Originalt brugte man ordet "wapanese", "wannabe Japanese", og så var der nogen der fandt på at kæde det sammen med en tegneseriestribe.
En weeaboo er besat af Japan. Prøver typisk at bruge japanske ord i alle mulige sammenhænge, ofte forkert. Kender ikke meget til landets kultur ud over nogen nicher af popkultur, og former sin forståelse ud fra det. Kender ikke rigtig noget til historie eller kulturhistorie. Tror det vil være himmelsk at flytte dertil og løse alle problemer. Man kan godt bruge ordet om en der bare har nogen af symptomerne. Hvis der er én som gør nogen af de ting konsekvent, kan det også være et dække over sociale eller psykiske problemer.

Re: Weaboo??

: ons 27. jan 2016 11:20
af SsjGogo
Interessant - jeg kendte ikke til udtrykket, men det lyder også til at være et 4Chan fænomen - en side som jeg aldrig har anvendt.

Det er dog også mit indtryk - og ret mig gerne - at denne her lidt forkvaklede syn på Japan ikke er så udbredt i Danmark. Jeg har mødt enkelte - og nu håber jeg ikke, at jeg støder nogen - teenagere, hvor vi var i grænseområdet, men de fleste virker til at kunne skelne mellem anime-Japan og virkelighedens Japan.

Re: Weaboo??

: tors 28. jan 2016 08:31
af psyg
det fra 4chan det oprinder men er normalt brugt internet lingo nu.

Re: Weaboo??

: fre 29. jan 2016 16:23
af SsjGogo
Interessant - men man lærer jo noget nyt hverdag - og heldigvis lyder det ikke til, at jeg er gået glip af meget mht. det ord/begreb. :)

Re: Weaboo??

: tirs 9. feb 2016 17:22
af nielsm
Billede

Re: Weaboo??

: tirs 9. feb 2016 20:09
af JoaCHIP
De første mange gange jeg hørte det ord, troede jeg folk sagde "huevo", som er latino slang for pik.

https://www.youtube.com/watch?v=bArLVUPjsCo