Japansk/Asiatisk Mad!

Til alt Japan relateret diskussion lige fra mode til kultur og andet.
Brugeravatar
SsjGogo
Kami
Kami
Indlæg: 5609
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 19:26
Køn: Mand
Geografisk sted: København

Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf SsjGogo » man 9. maj 2011 16:01

Et emne dedikeret til mad-entusiasterne på Animanga.dk, hvor i kan dele jeres egne opskrifter, og få inspiration til madlavning.

Ittadakimasu! :)
www.gogonoter.dk

Brugeravatar
nielsm
Missing-Life
Missing-Life
Indlæg: 2031
Tilmeldt: lør 7. maj 2011 17:35
Køn: Mand
Geografisk sted: 輪場
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf nielsm » man 9. maj 2011 16:31

Så kan jeg vel starte med den nemme:

Onigiri, så simpelt som muligt

Ingredienser:
  • Japanske runde ris ("sushiris", køb dem hos en asiatisk købmand)
  • Nori (tynde plader af tørret tang, bruges også til sushi, igen, gå til den asiatiske købmand)
  • Vand
  • Salt
  • Fyld, oftest noget surt/salt i smagen

Fremgangsmåde:
  • Opmål din ris, regn med ca. ¾ dl ukogt ris per onigiri.
  • Vask risen: Hæld den i en skål, hæld koldt vand over og "masser" risen, vandet bliver mælkehvidt. Si vandet fra og hæld risen tilbage i skålen. Gentag indtil vandet ikke mere tager farve.
  • Kog risen uden salt. Jeg måler normalt ca. 3 dele ris til 4 dele vand. Jeg plejer at bruge en normal, tykbundet gryde. Hæld ris og vand i gryden og tænd på meget lavt blus. Sæt et glaslåg på gryden og sørg for at det slutter tæt, vandet må ikke dampe ud! Når du ikke kan se mere vand mellem risen så sluk for blusset og lad gryden stå med låg på i ca. 10 minutter.
  • Tag en stor skål, fyld den med rigeligt lunkent vand, og opløs en stor mængde salt i. Vandet skal smage salt. Find en træspatel eller træske frem og stil i skålen.
  • Så kan du forme bollerne! Dyp hænderne i din skål med saltvand og tag en klump ris op med din ske. Form risen til en bolle med hænderne, og pas på, den er varm! Prik så et hul ind til midten af din bolle og put noget fyld i, og form videre, indtil du får den rigtige trekantede form.
  • Stil dine formede onigiri på et hakkebræt eller en tallerken. Det er bedst at vente med at putte nori-tang om til lige før de skal spises, så tangen ikke bliver slatten. Norien hjælper til at man ikke får fedtede fingre af risen, og så er den fyldt med vitaminer!

Brugeravatar
Oriolidae
Kage
Kage
Indlæg: 776
Tilmeldt: søn 24. apr 2011 16:49
Køn: Kvinde
Geografisk sted: Sønderjylland
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Oriolidae » man 9. maj 2011 17:54

nielsm skrev:Så kan jeg vel starte med den nemme

::)

Det nemme. Jeg synes faktisk det lyder ret tidskrævende, i forhold til hvor let jeg troede det var at lave onigiri... :P
Billede

Brugeravatar
nielsm
Missing-Life
Missing-Life
Indlæg: 2031
Tilmeldt: lør 7. maj 2011 17:35
Køn: Mand
Geografisk sted: 輪場
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf nielsm » tirs 10. maj 2011 00:34

Nå ja, det tager tid, men det er ikke svært. Hvis man har en riskoger kan man måske indtille den til at koge ris så den er klar når man står op eller kommer hjem :)

Brugeravatar
SsjGogo
Kami
Kami
Indlæg: 5609
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 19:26
Køn: Mand
Geografisk sted: København

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf SsjGogo » tirs 10. maj 2011 17:13

Nogen som vil byde ind, med en opskrift på Ramen!?
www.gogonoter.dk

Brugeravatar
Burgundy
Chunin
Chunin
Indlæg: 153
Tilmeldt: fre 6. maj 2011 20:22
Køn: Mand

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Burgundy » tirs 10. maj 2011 17:37

jeg improvisere ofte med Wok blandinger, næsten umuligt at lave dem dårligt. =P

og btw, wok mad med bacon, is quite the awesome. =)
Billede

Brugeravatar
nielsm
Missing-Life
Missing-Life
Indlæg: 2031
Tilmeldt: lør 7. maj 2011 17:35
Køn: Mand
Geografisk sted: 輪場
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf nielsm » tirs 10. maj 2011 18:09

Burgundy skrev:jeg improvisere ofte med Wok blandinger, næsten umuligt at lave dem dårligt. =P

og btw, wok mad med bacon, is quite the awesome. =)

Til wok-mad, specielt hvis man har tænkt sig at lave stegte nudler eller ris, vil jeg kraftigt anbefale at finde noget mørk soja i et asiatisk marked! Det giver meget mere smag og farve ting til når man steger med det, end almindelig soja gør.

Brugeravatar
Gintoki
Happy-Gin
Happy-Gin
Indlæg: 3346
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 19:26
Køn: Mand
Geografisk sted: Himmellegemet Jorden, nærmere placering KBH

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Gintoki » tirs 10. maj 2011 18:14

Så vil jeg da lige gøre lidt reklame for Cooking With Dog som er en japansk dame der viser meget detaljeret hvordan man laver div. japanske madretter

Og til dig gogo, så er her en video om Ramen også fra Cooking With Dog :)

Jeg har prøvet et par af opskrifterne og det blev helt fantastisk :D
Billede NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN NYANBillede

http://nyan.cat http://www.nyanicorn.com/

Back once again for the renegade master, default damager, power to the people!

Brugeravatar
Burgundy
Chunin
Chunin
Indlæg: 153
Tilmeldt: fre 6. maj 2011 20:22
Køn: Mand

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Burgundy » tirs 10. maj 2011 21:18

nielsm skrev:
Burgundy skrev:jeg improvisere ofte med Wok blandinger, næsten umuligt at lave dem dårligt. =P

og btw, wok mad med bacon, is quite the awesome. =)

Til wok-mad, specielt hvis man har tænkt sig at lave stegte nudler eller ris, vil jeg kraftigt anbefale at finde noget mørk soja i et asiatisk marked! Det giver meget mere smag og farve ting til når man steger med det, end almindelig soja gør.


soja... woooaaaah hader det stads, så blander jeg hellere lidt sweet and sour wok sauce sammen med lidt curry ketchup for lidt peppet smag. xD
Billede

Hecko X
Wiki-Wonka
Wiki-Wonka
Indlæg: 465
Tilmeldt: tirs 10. maj 2011 01:43
Køn: Mand
Geografisk sted: Danmark
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Hecko X » ons 11. maj 2011 00:49

Jeg skrev i sin tid en let stegt nuddelret for den økonomibevidste (læs: ekstremt fattige) studerene på min blog: http://m-27.com/post/how-to-make-fried-noodles/

Og siden Cooking with Dog allerede er blevet nævnt, så kan jeg også anbefale Maangchi, der laver koreanske retter: http://www.maangchi.com/


Tilbage til "Japan"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst