Japansk/Asiatisk Mad!

Til alt Japan relateret diskussion lige fra mode til kultur og andet.
Brugeravatar
inabahare
Jonin
Jonin
Indlæg: 463
Tilmeldt: ons 11. sep 2013 16:19
Køn: Mand
Geografisk sted: Børkop

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf inabahare » lør 24. maj 2014 00:34

Vil prøve at lave mochi i morgen, og opskriften vil have mig til at koge det i mikrobølgeovnen.

Den har Mikro, Temp, Grill, Kombi, Optøgning, og Pizza og jeg er slet ikke sikker på hvilken en jeg skal bruge til det :I
Sono chi no sadameee
JOOOOOOOOOOOO JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Brugeravatar
Gintoki
Happy-Gin
Happy-Gin
Indlæg: 3346
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 19:26
Køn: Mand
Geografisk sted: Himmellegemet Jorden, nærmere placering KBH

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Gintoki » lør 24. maj 2014 00:55

Har du et link til opskriften du følger?
Billede NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN NYANBillede

http://nyan.cat http://www.nyanicorn.com/

Back once again for the renegade master, default damager, power to the people!

Brugeravatar
inabahare
Jonin
Jonin
Indlæg: 463
Tilmeldt: ons 11. sep 2013 16:19
Køn: Mand
Geografisk sted: Børkop

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf inabahare » lør 24. maj 2014 01:05

Gintoki skrev:Har du et link til opskriften du følger?

http://allrecipes.com/recipe/easy-mochi/

"Cook the rice flour mixture in the microwave for 3 minutes and 30 seconds"
Sono chi no sadameee
JOOOOOOOOOOOO JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Brugeravatar
nielsm
Missing-Life
Missing-Life
Indlæg: 2030
Tilmeldt: lør 7. maj 2011 17:35
Køn: Mand
Geografisk sted: 輪場
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf nielsm » lør 24. maj 2014 05:21

Bare den almindelige "mikro" funktion.

Det er så selvfølgelig ikke den "rigtige" måde at lave mochi på, normale håndlavede mochi er jo ved at hamre hele, stivelses-rige ris sammen med vand og starter normalt ikke med rismel. Angiveligt kan man godt lave det med en morter på køkkenbordet, hvis man ikke har et helt mochi-tsuki sæt med stor skål på stativ og tilhørende hammer.
Men resultatet af mikrobølge-mochi er sikkert også fint nok :)

Brugeravatar
inabahare
Jonin
Jonin
Indlæg: 463
Tilmeldt: ons 11. sep 2013 16:19
Køn: Mand
Geografisk sted: Børkop

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf inabahare » lør 24. maj 2014 08:20

nielsm skrev:Bare den almindelige "mikro" funktion.

Det er så selvfølgelig ikke den "rigtige" måde at lave mochi på, normale håndlavede mochi er jo ved at hamre hele, stivelses-rige ris sammen med vand og starter normalt ikke med rismel. Angiveligt kan man godt lave det med en morter på køkkenbordet, hvis man ikke har et helt mochi-tsuki sæt med stor skål på stativ og tilhørende hammer.
Men resultatet af mikrobølge-mochi er sikkert også fint nok :)


Ved ikke om der er nogen rigtig eller forkert måde at gøre det på
Den traditionelle måde ville nok være lidt sjovere at gøre det på, men hvis resultatet er det samme så er det også fint nok :)

Spoiler: vis
Nu håber jeg ikke jeg for et klagebrev fra Hamish McDonald xD
Sono chi no sadameee
JOOOOOOOOOOOO JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Brugeravatar
inabahare
Jonin
Jonin
Indlæg: 463
Tilmeldt: ons 11. sep 2013 16:19
Køn: Mand
Geografisk sted: Børkop

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf inabahare » lør 24. maj 2014 08:24

Men vores ovn er lidt irreterende med den funktion, når man trykker mikro skal man også lige sige hvor mange watt der skal til (p - et tital mellem 10 og 100), skal jeg der bare prøve mig frem?

Spoiler: vis
Det er umuligt at lave popkorn i den
Sono chi no sadameee
JOOOOOOOOOOOO JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Brugeravatar
nielsm
Missing-Life
Missing-Life
Indlæg: 2030
Tilmeldt: lør 7. maj 2011 17:35
Køn: Mand
Geografisk sted: 輪場
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf nielsm » lør 24. maj 2014 09:31

Det lyder som sådan en kombiovn uden drejetallerken. Mon ikke det tal for styrke er procent af ovnens max? Jeg vil foreslå at prøve med styrke 80, og 30 sekunder ad gangen. Hvert 30 sekund åbner du lågen og drejer skålen en kvart eller halv omgang, og efter 6 ture á ½ minut (altså 3 minutter) så begynd at tjek om massen virker til at have en fornuftig konsistens. Bliv ved med at give den ekstra ture indtil det synes rigtigt.

Brugeravatar
inabahare
Jonin
Jonin
Indlæg: 463
Tilmeldt: ons 11. sep 2013 16:19
Køn: Mand
Geografisk sted: Børkop

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf inabahare » lør 24. maj 2014 10:14

nielsm skrev:Det lyder som sådan en kombiovn uden drejetallerken. Mon ikke det tal for styrke er procent af ovnens max? Jeg vil foreslå at prøve med styrke 80, og 30 sekunder ad gangen. Hvert 30 sekund åbner du lågen og drejer skålen en kvart eller halv omgang, og efter 6 ture á ½ minut (altså 3 minutter) så begynd at tjek om massen virker til at have en fornuftig konsistens. Bliv ved med at give den ekstra ture indtil det synes rigtigt.


Den drejer lykkeligt rund, vil prøve og se hvad der sker, tak :)
Sono chi no sadameee
JOOOOOOOOOOOO JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Brugeravatar
inabahare
Jonin
Jonin
Indlæg: 463
Tilmeldt: ons 11. sep 2013 16:19
Køn: Mand
Geografisk sted: Børkop

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf inabahare » lør 24. maj 2014 12:02

Det gik ikke så godt ._.

Vi har en meget sær ovn, så det ville ikke undre mig.

Spoiler: vis
Det blev til noget meget klistret stas der slet ikke gad klistre til sig selv
Sono chi no sadameee
JOOOOOOOOOOOO JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Brugeravatar
inabahare
Jonin
Jonin
Indlæg: 463
Tilmeldt: ons 11. sep 2013 16:19
Køn: Mand
Geografisk sted: Børkop

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf inabahare » tirs 27. maj 2014 22:21

HAHAHAHAHAH
Billede

Mig: -3
Yuki&Love: 3

http://www.justonecookbook.com/recipes/ ... y-daifuku/
Fulgte den opskrift men brugte sort ris mel i stedet for hvid
Og havde ikke noget at putte i, så det var lidt nederen :I

Jeg har aldrig arbejded med noget så klistret før
Det er nærmest helt latterligt
Sono chi no sadameee
JOOOOOOOOOOOO JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO


Tilbage til "Japan"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst