Japansk/Asiatisk Mad!

Til alt Japan relateret diskussion lige fra mode til kultur og andet.
Brugeravatar
Pacman
Jonin
Jonin
Indlæg: 321
Tilmeldt: søn 8. maj 2011 13:58
Køn: Mand
Geografisk sted: Farum
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Pacman » ons 11. maj 2011 12:41

nielsm skrev:Så kan jeg vel starte med den nemme:

Onigiri, så simpelt som muligt

Ingredienser:
  • Japanske runde ris ("sushiris", køb dem hos en asiatisk købmand)
  • Nori (tynde plader af tørret tang, bruges også til sushi, igen, gå til den asiatiske købmand)
  • Vand
  • Salt
  • Fyld, oftest noget surt/salt i smagen

Fremgangsmåde:
  • Opmål din ris, regn med ca. ¾ dl ukogt ris per onigiri.
  • Vask risen: Hæld den i en skål, hæld koldt vand over og "masser" risen, vandet bliver mælkehvidt. Si vandet fra og hæld risen tilbage i skålen. Gentag indtil vandet ikke mere tager farve.
  • Kog risen uden salt. Jeg måler normalt ca. 3 dele ris til 4 dele vand. Jeg plejer at bruge en normal, tykbundet gryde. Hæld ris og vand i gryden og tænd på meget lavt blus. Sæt et glaslåg på gryden og sørg for at det slutter tæt, vandet må ikke dampe ud! Når du ikke kan se mere vand mellem risen så sluk for blusset og lad gryden stå med låg på i ca. 10 minutter.
  • Tag en stor skål, fyld den med rigeligt lunkent vand, og opløs en stor mængde salt i. Vandet skal smage salt. Find en træspatel eller træske frem og stil i skålen.
  • Så kan du forme bollerne! Dyp hænderne i din skål med saltvand og tag en klump ris op med din ske. Form risen til en bolle med hænderne, og pas på, den er varm! Prik så et hul ind til midten af din bolle og put noget fyld i, og form videre, indtil du får den rigtige trekantede form.
  • Stil dine formede onigiri på et hakkebræt eller en tallerken. Det er bedst at vente med at putte nori-tang om til lige før de skal spises, så tangen ikke bliver slatten. Norien hjælper til at man ikke får fedtede fingre af risen, og så er den fyldt med vitaminer!


Dejligt med en opskrift. Jeg har aldrig rigtigt prøvet at lave det, så det må jeg da se at komme igang med. Tak

Brugeravatar
nielsm
Missing-Life
Missing-Life
Indlæg: 2181
Tilmeldt: lør 7. maj 2011 18:35
Køn: Mand
Geografisk sted: 輪場
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf nielsm » ons 11. maj 2011 15:55

Nå ja, jeg har ladet mig fortælle at man også kan bruge almindelige grødris til onigiri. Jeg har godt nok ikke prøvet det.

Brugeravatar
ReficulNatas
Missing-Life
Missing-Life
Indlæg: 2319
Tilmeldt: tirs 10. maj 2011 08:46
Køn: Kvinde
Geografisk sted: in a world of pure imagination
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf ReficulNatas » ons 11. maj 2011 16:15

Jeg har tænkt mig at forsøge mig med at lave sukiyaki, men har kun kunne finde opskrifter på engelsk, og ville derfor høre om der var nogen af jer der ved hvad "Sirloin Steak" hedder på dansk? ::)
Do thou amend thy face, and I'll amend mine life.

Hecko X
Wiki-Wonka
Wiki-Wonka
Indlæg: 465
Tilmeldt: tirs 10. maj 2011 02:43
Køn: Mand
Geografisk sted: Danmark
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Hecko X » ons 11. maj 2011 16:26

Sirloin Steak er en tyndstegsfilet eller tyndstegsbøf c:

Brugeravatar
nielsm
Missing-Life
Missing-Life
Indlæg: 2181
Tilmeldt: lør 7. maj 2011 18:35
Køn: Mand
Geografisk sted: 輪場
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf nielsm » ons 11. maj 2011 16:43

Hecko X skrev:Sirloin Steak er en tyndstegsfilet eller tyndstegsbøf c:

Forøvrigt skal kødet jo skæres næsten papirstyndt til sukiyaki, så jeg ville i hvert fald spørge slagteren om hjælp til det.

Hecko X
Wiki-Wonka
Wiki-Wonka
Indlæg: 465
Tilmeldt: tirs 10. maj 2011 02:43
Køn: Mand
Geografisk sted: Danmark
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Hecko X » ons 11. maj 2011 17:00

nielsm skrev:
Hecko X skrev:Sirloin Steak er en tyndstegsfilet eller tyndstegsbøf c:

Forøvrigt skal kødet jo skæres næsten papirstyndt til sukiyaki, så jeg ville i hvert fald spørge slagteren om hjælp til det.

Nemlig. Det tager dem kun 30-40 sekunder at gøre med pålægsmaskinen, så man skal ikke være nervøs for at bede dem skære kødet i tynde skiver c:

Brugeravatar
Oriolidae
Kage
Kage
Indlæg: 776
Tilmeldt: søn 24. apr 2011 17:49
Køn: Kvinde
Geografisk sted: Sønderjylland
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Oriolidae » lør 14. maj 2011 08:37

Gintoki skrev:Så vil jeg da lige gøre lidt reklame for Cooking With Dog som er en japansk dame der viser meget detaljeret hvordan man laver div. japanske madretter

O_O Jeg skal prøve nogle af de opskrifter.
Billede

Brugeravatar
JoaCHIP
Mahoutsukai
Mahoutsukai
Indlæg: 2044
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 20:26
Køn: Mand
Kontakt:

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf JoaCHIP » ons 18. maj 2011 12:28

Nu er en af mine venner og hans kone ved at lave hjemmelavet natto. :o 300 gram bønner og en lillebitte smule af sådan noget mug-pulver som får gæringsprocessen til at starte. Så skal det ellers stå et døgns tid ved kropstemperatur og stene.
RYST OG NYD!

Brugeravatar
Hebi
Kaffoman
Kaffoman
Indlæg: 257
Tilmeldt: man 9. maj 2011 10:40
Køn: Mand

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Hebi » ons 1. jun 2011 10:33

Så mangler vi bare en fabulous opskrift på ramen så er min eksamenslæseferie reddet :3
''A Dropout Will Surpass a Genius With Hard Work''

Brugeravatar
Gintoki
Happy-Gin
Happy-Gin
Indlæg: 3357
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 20:26
Køn: Mand
Geografisk sted: Himmellegemet Jorden, nærmere placering KBH

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

Indlægaf Gintoki » ons 1. jun 2011 13:30

Hebi skrev:Så mangler vi bare en fabulous opskrift på ramen så er min eksamenslæseferie reddet :3

Hebi, tjek denne Ramen opskrift fra Cooking With Dog,
Billede NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN NYANBillede

http://nyan.cat http://www.nyanicorn.com/

Back once again for the renegade master, default damager, power to the people!


Tilbage til "Japan"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 10 gæster