nielsm skrev:Så kan jeg vel starte med den nemme:
Onigiri, så simpelt som muligt
Ingredienser:
- Japanske runde ris ("sushiris", køb dem hos en asiatisk købmand)
- Nori (tynde plader af tørret tang, bruges også til sushi, igen, gå til den asiatiske købmand)
- Vand
- Salt
- Fyld, oftest noget surt/salt i smagen
Fremgangsmåde:
- Opmål din ris, regn med ca. ¾ dl ukogt ris per onigiri.
- Vask risen: Hæld den i en skål, hæld koldt vand over og "masser" risen, vandet bliver mælkehvidt. Si vandet fra og hæld risen tilbage i skålen. Gentag indtil vandet ikke mere tager farve.
- Kog risen uden salt. Jeg måler normalt ca. 3 dele ris til 4 dele vand. Jeg plejer at bruge en normal, tykbundet gryde. Hæld ris og vand i gryden og tænd på meget lavt blus. Sæt et glaslåg på gryden og sørg for at det slutter tæt, vandet må ikke dampe ud! Når du ikke kan se mere vand mellem risen så sluk for blusset og lad gryden stå med låg på i ca. 10 minutter.
- Tag en stor skål, fyld den med rigeligt lunkent vand, og opløs en stor mængde salt i. Vandet skal smage salt. Find en træspatel eller træske frem og stil i skålen.
- Så kan du forme bollerne! Dyp hænderne i din skål med saltvand og tag en klump ris op med din ske. Form risen til en bolle med hænderne, og pas på, den er varm! Prik så et hul ind til midten af din bolle og put noget fyld i, og form videre, indtil du får den rigtige trekantede form.
- Stil dine formede onigiri på et hakkebræt eller en tallerken. Det er bedst at vente med at putte nori-tang om til lige før de skal spises, så tangen ikke bliver slatten. Norien hjælper til at man ikke får fedtede fingre af risen, og så er den fyldt med vitaminer!
Dejligt med en opskrift. Jeg har aldrig rigtigt prøvet at lave det, så det må jeg da se at komme igang med. Tak