Side 1 af 8

Japansk/Asiatisk Mad!

: man 9. maj 2011 17:01
af SsjGogo
Et emne dedikeret til mad-entusiasterne på Animanga.dk, hvor i kan dele jeres egne opskrifter, og få inspiration til madlavning.

Ittadakimasu! :)

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: man 9. maj 2011 17:31
af nielsm
Så kan jeg vel starte med den nemme:

Onigiri, så simpelt som muligt

Ingredienser:
  • Japanske runde ris ("sushiris", køb dem hos en asiatisk købmand)
  • Nori (tynde plader af tørret tang, bruges også til sushi, igen, gå til den asiatiske købmand)
  • Vand
  • Salt
  • Fyld, oftest noget surt/salt i smagen

Fremgangsmåde:
  • Opmål din ris, regn med ca. ¾ dl ukogt ris per onigiri.
  • Vask risen: Hæld den i en skål, hæld koldt vand over og "masser" risen, vandet bliver mælkehvidt. Si vandet fra og hæld risen tilbage i skålen. Gentag indtil vandet ikke mere tager farve.
  • Kog risen uden salt. Jeg måler normalt ca. 3 dele ris til 4 dele vand. Jeg plejer at bruge en normal, tykbundet gryde. Hæld ris og vand i gryden og tænd på meget lavt blus. Sæt et glaslåg på gryden og sørg for at det slutter tæt, vandet må ikke dampe ud! Når du ikke kan se mere vand mellem risen så sluk for blusset og lad gryden stå med låg på i ca. 10 minutter.
  • Tag en stor skål, fyld den med rigeligt lunkent vand, og opløs en stor mængde salt i. Vandet skal smage salt. Find en træspatel eller træske frem og stil i skålen.
  • Så kan du forme bollerne! Dyp hænderne i din skål med saltvand og tag en klump ris op med din ske. Form risen til en bolle med hænderne, og pas på, den er varm! Prik så et hul ind til midten af din bolle og put noget fyld i, og form videre, indtil du får den rigtige trekantede form.
  • Stil dine formede onigiri på et hakkebræt eller en tallerken. Det er bedst at vente med at putte nori-tang om til lige før de skal spises, så tangen ikke bliver slatten. Norien hjælper til at man ikke får fedtede fingre af risen, og så er den fyldt med vitaminer!

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: man 9. maj 2011 18:54
af Oriolidae
nielsm skrev:Så kan jeg vel starte med den nemme

::)

Det nemme. Jeg synes faktisk det lyder ret tidskrævende, i forhold til hvor let jeg troede det var at lave onigiri... :P

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: tirs 10. maj 2011 01:34
af nielsm
Nå ja, det tager tid, men det er ikke svært. Hvis man har en riskoger kan man måske indtille den til at koge ris så den er klar når man står op eller kommer hjem :)

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: tirs 10. maj 2011 18:13
af SsjGogo
Nogen som vil byde ind, med en opskrift på Ramen!?

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: tirs 10. maj 2011 18:37
af Burgundy
jeg improvisere ofte med Wok blandinger, næsten umuligt at lave dem dårligt. =P

og btw, wok mad med bacon, is quite the awesome. =)

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: tirs 10. maj 2011 19:09
af nielsm
Burgundy skrev:jeg improvisere ofte med Wok blandinger, næsten umuligt at lave dem dårligt. =P

og btw, wok mad med bacon, is quite the awesome. =)

Til wok-mad, specielt hvis man har tænkt sig at lave stegte nudler eller ris, vil jeg kraftigt anbefale at finde noget mørk soja i et asiatisk marked! Det giver meget mere smag og farve ting til når man steger med det, end almindelig soja gør.

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: tirs 10. maj 2011 19:14
af Gintoki
Så vil jeg da lige gøre lidt reklame for Cooking With Dog som er en japansk dame der viser meget detaljeret hvordan man laver div. japanske madretter

Og til dig gogo, så er her en video om Ramen også fra Cooking With Dog :)

Jeg har prøvet et par af opskrifterne og det blev helt fantastisk :D

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: tirs 10. maj 2011 22:18
af Burgundy
nielsm skrev:
Burgundy skrev:jeg improvisere ofte med Wok blandinger, næsten umuligt at lave dem dårligt. =P

og btw, wok mad med bacon, is quite the awesome. =)

Til wok-mad, specielt hvis man har tænkt sig at lave stegte nudler eller ris, vil jeg kraftigt anbefale at finde noget mørk soja i et asiatisk marked! Det giver meget mere smag og farve ting til når man steger med det, end almindelig soja gør.


soja... woooaaaah hader det stads, så blander jeg hellere lidt sweet and sour wok sauce sammen med lidt curry ketchup for lidt peppet smag. xD

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: ons 11. maj 2011 01:49
af Hecko X
Jeg skrev i sin tid en let stegt nuddelret for den økonomibevidste (læs: ekstremt fattige) studerene på min blog: http://m-27.com/post/how-to-make-fried-noodles/

Og siden Cooking with Dog allerede er blevet nævnt, så kan jeg også anbefale Maangchi, der laver koreanske retter: http://www.maangchi.com/