Side 6 af 8

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: lør 24. maj 2014 01:34
af inabahare
Vil prøve at lave mochi i morgen, og opskriften vil have mig til at koge det i mikrobølgeovnen.

Den har Mikro, Temp, Grill, Kombi, Optøgning, og Pizza og jeg er slet ikke sikker på hvilken en jeg skal bruge til det :I

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: lør 24. maj 2014 01:55
af Gintoki
Har du et link til opskriften du følger?

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: lør 24. maj 2014 02:05
af inabahare
Gintoki skrev:Har du et link til opskriften du følger?

http://allrecipes.com/recipe/easy-mochi/

"Cook the rice flour mixture in the microwave for 3 minutes and 30 seconds"

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: lør 24. maj 2014 06:21
af nielsm
Bare den almindelige "mikro" funktion.

Det er så selvfølgelig ikke den "rigtige" måde at lave mochi på, normale håndlavede mochi er jo ved at hamre hele, stivelses-rige ris sammen med vand og starter normalt ikke med rismel. Angiveligt kan man godt lave det med en morter på køkkenbordet, hvis man ikke har et helt mochi-tsuki sæt med stor skål på stativ og tilhørende hammer.
Men resultatet af mikrobølge-mochi er sikkert også fint nok :)

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: lør 24. maj 2014 09:20
af inabahare
nielsm skrev:Bare den almindelige "mikro" funktion.

Det er så selvfølgelig ikke den "rigtige" måde at lave mochi på, normale håndlavede mochi er jo ved at hamre hele, stivelses-rige ris sammen med vand og starter normalt ikke med rismel. Angiveligt kan man godt lave det med en morter på køkkenbordet, hvis man ikke har et helt mochi-tsuki sæt med stor skål på stativ og tilhørende hammer.
Men resultatet af mikrobølge-mochi er sikkert også fint nok :)


Ved ikke om der er nogen rigtig eller forkert måde at gøre det på
Den traditionelle måde ville nok være lidt sjovere at gøre det på, men hvis resultatet er det samme så er det også fint nok :)

Spoiler: vis
Nu håber jeg ikke jeg for et klagebrev fra Hamish McDonald xD

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: lør 24. maj 2014 09:24
af inabahare
Men vores ovn er lidt irreterende med den funktion, når man trykker mikro skal man også lige sige hvor mange watt der skal til (p - et tital mellem 10 og 100), skal jeg der bare prøve mig frem?

Spoiler: vis
Det er umuligt at lave popkorn i den

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: lør 24. maj 2014 10:31
af nielsm
Det lyder som sådan en kombiovn uden drejetallerken. Mon ikke det tal for styrke er procent af ovnens max? Jeg vil foreslå at prøve med styrke 80, og 30 sekunder ad gangen. Hvert 30 sekund åbner du lågen og drejer skålen en kvart eller halv omgang, og efter 6 ture á ½ minut (altså 3 minutter) så begynd at tjek om massen virker til at have en fornuftig konsistens. Bliv ved med at give den ekstra ture indtil det synes rigtigt.

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: lør 24. maj 2014 11:14
af inabahare
nielsm skrev:Det lyder som sådan en kombiovn uden drejetallerken. Mon ikke det tal for styrke er procent af ovnens max? Jeg vil foreslå at prøve med styrke 80, og 30 sekunder ad gangen. Hvert 30 sekund åbner du lågen og drejer skålen en kvart eller halv omgang, og efter 6 ture á ½ minut (altså 3 minutter) så begynd at tjek om massen virker til at have en fornuftig konsistens. Bliv ved med at give den ekstra ture indtil det synes rigtigt.


Den drejer lykkeligt rund, vil prøve og se hvad der sker, tak :)

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: lør 24. maj 2014 13:02
af inabahare
Det gik ikke så godt ._.

Vi har en meget sær ovn, så det ville ikke undre mig.

Spoiler: vis
Det blev til noget meget klistret stas der slet ikke gad klistre til sig selv

Re: Japansk/Asiatisk Mad!

: tirs 27. maj 2014 23:21
af inabahare
HAHAHAHAHAH
Billede

Mig: -3
Yuki&Love: 3

http://www.justonecookbook.com/recipes/ ... y-daifuku/
Fulgte den opskrift men brugte sort ris mel i stedet for hvid
Og havde ikke noget at putte i, så det var lidt nederen :I

Jeg har aldrig arbejded med noget så klistret før
Det er nærmest helt latterligt