Hvad er Anime og Manga?

Tutorials omkring cosplays, cosplay-props, japansk mad og mange andre ting.
Brugeravatar
Gintoki
Happy-Gin
Happy-Gin
Indlæg: 3353
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 20:26
Køn: Mand
Geografisk sted: Himmellegemet Jorden, nærmere placering KBH

Hvad er Anime og Manga?

Indlægaf Gintoki » man 1. apr 2013 18:48

Anime og Manga

Denne tutorial vil kort beskrive, hvad anime og manga er for nogle størrelser.


Anime:

Anime bliver populært defineret som værende animation fra Japan. Med andre ord kan anime defineres som værende japanske tegnefilm. De tidligste udgivelser af anime kan spores til 1917, men det er især i 1960’erne, at anime får nogle af sine mange karakteristiske tegn, især igennem Osamu Tezukas (Astro Boy m.m.) arbejde.

De tidlige værker var stærkt inspirerede af de teknikker som blev anvendt i Frankrig, Tyskland og mest af alt USA (Disney), men igennem 1960’erne udvikles karakteristiske genrer som eksempelvis ”Robot Genren” (Mecha), og en mere karakteristisk stil, mest fremhævet i form af de store ”anime-øjne” og bestemte ansigtstræk.

Anime har et enormt publikum i Japan, men har de seneste 20 år også bredt sig til resten af verden, og i dag kan man se udvalgte serier på bl.a. Danmarks Radio.

Temaerne i anime spænder vidt, her findes alt fra kærligheds til action spækkede historier, men også serier med almindelige dagligdags temaer.


Manga:

Manga er den japanske udgave af comics eller på dansk tegneserier. Den moderne form for manga opstod efter 2. verdenskrig, men der findes manga lignende historier flere århundrede tilbage. Som i anime består manga af en bred vifte af temaer, og de to terminologier hænger for så vidt også tæt sammen, da mange af manga serierne efterfølgende bliver filmatiseret til animeserier.

I Japan udgives manga i bl.a. ugentlige magasiner så som Weekly Shonen Jump, som dedikerer ca. 20-40 sider per serie. Udenfor mainstream markedet findes Dōjinshi, som bliver udgivet af uafhængige parter, og som primært indeholder originale historier.
Billede NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN NYANBillede

http://nyan.cat http://www.nyanicorn.com/

Back once again for the renegade master, default damager, power to the people!

Tilbage til "Tutorials"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst