anime forår 2018 med tegnefilm fra dengang far var ung!

Snak om animations-/tegnefilm fra Japan (og evt. Korea og Kina)

Redaktør: Willow

Brugeravatar
l.mathiasen
Le Critique
Le Critique
Indlæg: 2860
Tilmeldt: søn 8. maj 2011 19:17
Kontakt:

anime forår 2018 med tegnefilm fra dengang far var ung!

Indlægaf l.mathiasen » tirs 3. apr 2018 22:51

Jeg er ellers mest stoppet med at se anime uge for uge, og derfor får ikke rigtigt skrevet i disse tråde, men denne gang er der ved at være så mange nye versioner af gamle titler os der har set tegnefilm siden vhs dagene kender at jeg næsten er nødt til at følge bedre med!
Full Metal Panic
en serie til ære for Tomorrow's Joe
Captain Tsubasa
Legend of Galactic Heroes
Cutie Honey
Fist of the North Star prequel
Lupin III
Major

her er en liste over de forskellige anime der kommer denne sæson https://www.livechart.me/spring-2018/tv læg mærke til der også er en Steins;Gate serie (ja jeg ved godt der også er en Sword Art Online men sådan noget skal kun hate watches!)

Brugeravatar
nielsm
Missing-Life
Missing-Life
Indlæg: 2118
Tilmeldt: lør 7. maj 2011 18:35
Køn: Mand
Geografisk sted: 輪場
Kontakt:

Re: anime forår 2018 med tegnefilm fra dengang far var ung!

Indlægaf nielsm » ons 4. apr 2018 13:42

Faktisk er den nye ikke-SAO men GGO (GunGale Online) serie skrevet af forfatteren bag Kinos Rejser, og skulle være en noget anderledes fortolkning.

Brugeravatar
SsjGogo
Kami
Kami
Indlæg: 5630
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 20:26
Køn: Mand
Geografisk sted: København

Re: anime forår 2018 med tegnefilm fra dengang far var ung!

Indlægaf SsjGogo » ons 4. apr 2018 15:50

Captain Tsubasa!

Tænk sig at den serie stadig er i livet - vildt! Den har kørt siden 1981ish
www.gogonoter.dk

Brugeravatar
l.mathiasen
Le Critique
Le Critique
Indlæg: 2860
Tilmeldt: søn 8. maj 2011 19:17
Kontakt:

Re: anime forår 2018 med tegnefilm fra dengang far var ung!

Indlægaf l.mathiasen » ons 4. apr 2018 21:40

nielsm skrev:Faktisk er den nye ikke-SAO men GGO (GunGale Online) serie skrevet af forfatteren bag Kinos Rejser, og skulle være en noget anderledes fortolkning.

ja det gør den jo straks mere interessant :)

SsjGogo skrev:Captain Tsubasa!

Tænk sig at den serie stadig er i livet - vildt! Den har kørt siden 1981ish
i nogle lande er Tsubasa en af de største tegnefilm nogensinde, prøv at spørg folk fra mellemøsten eller Sydamerika. Nok også derfor den nye bliver lavet, lokale streamingtjenester og senere tv stationer der vil betale en pæn skilling for rettigheder. Men jeg tror faktisk ikke nogle har rettigheder til Danmark på nuværende tidspunkt, så nostalgikere må vente.

Brugeravatar
JoaCHIP
Mahoutsukai
Mahoutsukai
Indlæg: 1977
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 20:26
Køn: Mand
Kontakt:

Re: anime forår 2018 med tegnefilm fra dengang far var ung!

Indlægaf JoaCHIP » tors 5. apr 2018 19:21

Folkene i min lokale pizzaria er fra syditalien, og i deres køleskab så jeg lige den her:

Billede

Og apropos klassikere, lurer jeg på måske at se Bubblegum Crisis. Den titel har jeg aldrig haft grineren over. (Det kan godt være jeg opgiver hurtigt igen.)
RYST OG NYD!

Hecko X
Wiki-Wonka
Wiki-Wonka
Indlæg: 465
Tilmeldt: tirs 10. maj 2011 02:43
Køn: Mand
Geografisk sted: Danmark
Kontakt:

Re: anime forår 2018 med tegnefilm fra dengang far var ung!

Indlægaf Hecko X » tirs 10. apr 2018 21:28

l.mathiasen skrev:Fist of the North Star prequel

Fist of the Blue Sky > Fist of the North Star
There. I said it.

Brugeravatar
SomethingPurple
Animangaorakel
Animangaorakel
Indlæg: 1279
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 20:26
Køn: Kvinde

Re: anime forår 2018 med tegnefilm fra dengang far var ung!

Indlægaf SomethingPurple » tirs 17. apr 2018 20:44

Nye serier jeg ser denne sæson


Golden Kamuy
En veteran fra den russisk-japanske krig(1904-5) slår sig sammen med en ainu pige for at lede efter nogle undslupne straffefanger, som har en del af et kort tatoveret på sig, som fører til en skjult guldskat.

Jeg læser mangaen, som jeg varmt vil anbefale, en blanding af masser af historisk og kulturel information, madporno, humor, action, og referencer og inspiration fra alt fra, spaghetti western, Akira Kurosawa film til psycho, og ikke mindst rigtig gode karakterer med en fantastisk dynamik, og i modsætning til en del andre serier, som beskæftiger sig med krig, glorificeres den ene side ikke. Bedst af alt er dog seriens skildring af Ainu-folket, Japans oprindelige folkeslag, som er blevet forfulgt og forsøgt udryddet gennem tiderne, ikke kun ved at have en ainu heltinde, men også ved, vidt og bredt at fortælle om deres kultur og madvaner og den måde, de er blevet forfulgt på. Serien kan blive grafisk når det gælder, vores “helte” er jo på jagt efter en kæmpe guldskat, hvor både vilde dyr, hæren, tidligere shinsengumi og mordere står i vejen, mens serien har også masser af stunder, hvor seriens personer hygger sig med at lave og spise mad. Det store minus ved animen er dog den måde, hvorpå de har forsøgt at inkludere mangaens tendens med at skildre vilde dyr i en mere realistisk og detaljeret stil, da det desværre har medført meme-værdige dårlige cgi bjørne, og så kunne animationen generelt være bedre, men serien er værd at se alligevel.

3D Kanojo: Real Girl
En ganske sød lille shojo/josei serie om en animenørd, der finder sammen med en pige, der umiddelbart virker til at være den type, som han anser for være overfladisk og for at skippe skolen for at hænge ud med fyre. Det viser sig dog hurtigt, at hun på flere måder er mere isoleret end han er og de på flere punkter af ens, og ligesom mange bærer rundt på fordomme om nørder, må han også indse, at han har sin del af fordomme om, hvordan piger som hende er, og at han har haft trang til selvmedlidenhed og at hans usikkerhed er hans største fjende.

Megalo Box, Ashita no Joe 50th anniversary project.
Jeg hader boxing, men de første episoder fik mig faktisk til at glemme det. Det virker faktisk som om, at de har formået at opdatere den gamle klassiker på en måde, som gør den ny og spændende, med samtidig tro over for ånden i originalen og også værd at se for dem, der ikke er vild med boksning. Jeg er dog en smule bekymret for, om de kan nå alt det, de lægger op til, da serien kun er sat til 12 episoder.

Hinamatsuri
Man må sige, at serien forstår at tage konceptetet med et umage par til et nyt højder, ved at smide en stoisk esper pige sammen med yakuza, men første episode var faktisk meget sjov, selvom jeg håber, der komme noget mere rigtig plot, eller flere personer til hen af vejen, så de ikke bliver for meget “one joke” over det. Folk, der har læst mangaen siger dog, at serien først bliver rigtig sjov senere, så jeg er forhåbentlig .

Tada-kun wa Koi wo Shinai
En ung fyr er ude og tage billeder af kirkebærblomsterne, da han møder en hyper udenlandsk pige, som er blevet væk fra hendes rejsekammerat. Det bliver begyndelsen til et romantisk eventyr.

Serien slå sig på at være fra de samme folk, der stod bag Nozaki-kun, men det, at der denne gang er tale om, at manuskiftforfatten selv har skrevet historien, har dog resulteret i en serie, som er lidt for kliche og lidt for meget inspireret af “Prinsessen Holder Fridag”. Serien er dog stadig ganske charmerende, og virker stadig sød og sjov nok til, at jeg har lyst til at se den, men den har slet ikke det bid og komik sans som Nozaki-kun havde, og så er jeg lidt træt af, “hun er en rig pige, så hun ved ikke, hvordan basale ting fungerer” klicheen.

Lupin part 5
Virker til de fortsætter den gode stil fra forrige serie, med en Lupin, der er opdateret til tiden, men stadig føles som den gamle klassiske Lupin. I første afsnit ser vi således Lupin gå efter kryptovaluta, og personen, der ser ud til at være seriens hovedskurk, bruger internettet og de sociale medier som våben, og serien nye hjælp til Lupin er en dygtig ung computernørd.

Kakuriyo no Yadomeshi/ Kakuriyo -Bed & Breakfast for Spirits
En ung kvinde befinder sig pludselig i yokai-verdenen, hvor hun finder ud af, at hendes afdøde bedstefar har lovet hende som brud til den herskende yokai til gengæld for et lån. Det skal hun dog ikke nyde noget af, og beslutter sig i stedet for at arbejde gælden af, ved at åbne et spisested på stedet.

Jeg har en forkærlighed for yokai-serier, og hovedpersonen virker fint nok, sød og venlig, men kan sige fra, når det gælder, og så hun for en gangs skyld ikke en gymnasiepige, men en ung kvinde, der går på uni. Desværre så er den person, som det virker som om serien vil smede hende romantisk sammen med, lidt for kold og ubehagelig efter min smag, der er intet galt med tsundere fyre, men det her er lidt for meget, så, hvis han ikke snart udvikler sig lidt mere, så står jeg i hvert fald af på den del af historien, heldigvis virker det til, at seriens fokus mere er på vores hovedpersons arbejde og hendes møde med forskellige yokai, der gæster stedet, og den del har været fin indtil videre.


Otaku ni Koi wa Muzukashii/ Wotakoi: Love is Hard for Otaku
En skabs fujoshi starter på en ny arbejdsplads, hvor hun møder en gammel klassekammerat som er gamer og kender hendes hemmelighed.

Jeg ved ikke om det kommer senere, men jeg havde et eller andet sted forventet, at der var lidt mere bid i den, i stedet for, var det et lidt mere typisk josei kontor-romance setup, og selvom hovedpersonen var nuttet, var hun også så klodset, at man kan undre sig over, at hun overhovedet fik ansættelse, når hun nu ikke engang kan kan finde ud af at tage kopier….. Jeg fandt det dog alligevel sjovt, at hendes mange fejltrin blev fejet af bordet, fordi hun var nuttet, mens den mandlige kollegas lille fejl,der blev rettet med det samme, blev påpeget, fordi han ikke var nuttet.

Dynamikken mellem karaktererne, en alvorlig gamer og en genki fujoshi fungerer dog fint og det rart, at se serien også fokuserer på venskab mellem kvinder, frem for alt det der rival-halløj, man ofte ser. Så virker alt i alt som en afslappede feel-good serie med voksende mennesker i hovedrollen, selvom jeg indtil videre synes Net-juu no Susume var en del bedre.


Den får et par episoder mere serier

SAO Alternative Gun Gale Online
Første episode er ikke på nogen måde dårlig, problemet er bare, at det mere eller mindre er en lang actionscene, der gør det godt med at etablere hovedpersonen og hendes markers forskellige kompetencer på slagmarken, men ikke rigtig fortæller noget om, hvem de er som personer, eller om hvad kernen i historien bliver, så serien er stadig på mange måde et stort spørgsmålstegn. Efter jeg havde set første episode, fandt jeg ud af, at det var forfatteren til Kinos journey, der havde skrevet bogen, som denne SAO spin-off bygger på,
men et eller andet sted, giver det mening, da han er en rimelig stor skydevåben fanatiker.

Cutie Honey Universe
I modsætning til den nye Devilman, hvor der blev gjort en del ud af at opdatere, og efter min mening forbedre historien og karaktererne til moderne tid, så virker det umiddelbart til, at de her har valgt den lette løsning med at lade det meste være som det gamle, hvilket sikkert også er fint nok for notaltikerne, men det gør det også lidt svært at se, hvorfor der var brug for endnu en serie, især når første episode virkede dårligere, end det man har set tidligere.

Doreiku: Boku to Nijuusannin no Dorei
Med en serie, som har som præmis, at der findes apparater, der kan gøre taberen, i enhver form for dyst, til vinderens slave, er det måske lidt af en præsentation, at jeg faktisk har lyst til at give serien en episode eller to mere. Serien er sleazy, men alligevel anderledes end jeg umiddelbart troede. Første episode har en voldtægt, men den er ikke alt for grafisk, og det ofret, der som hævn mod sin gerningsmand, benytter sig af en slave-dyst.

Tag endelig ikke fejl, serien virker dårlig, bare på en anden måde jeg først troede. Det der alligevel giver mig lyst til at se serien, er at jeg umiddelbart godt kan lide seriens kvindelige hovedperson, der virker til at være kompetent og have ben i næsen, til trods for, at hun nok snart mere eller mindre ufrivilligt bliver trukket ind i spillet gennem hendes venindes ex.

Devils line
Folks brokkerier over dårlige manga-adaptioner, kan være nok så overdrevet, men her er det i den grad gået helt galt. Det værste er ikke så meget det, at animationen virker billig, eller at censuren af det mere grafiske, er mere bizar end stilfuld, det er heller ikke det, at det meste af første episode er original og ikke fra mangaen, et eller andet kan jeg forstå, at de gerne vil fortælle, “hey det her er ikke kun en romance, det faktisk også en actionserie”, problemet er bare, at da de kommer til manga-materialet rammer de overhovedet ikke tonen fra mangaen og den slut-note, de vælger at ende episoden på, er forfærdelig.

Mangaen er faktisk en udmærket serie om en ung kvinde, der bliver involveret med en halv-vampyr, der arbejder for en organisation, der har til opgave at kontrollere vampyrer, der har mistet kontrollen, men hvor det snart viser sig, at der en ny terroristgruppe som ser det som sin opgave at udrydde alle vampyrer.

Der skal ske meget store forbedringer i anden episode, hvis jeg skal se videre, ellers holder jeg mig til mangaen. Jeg kan klare meget, når det kommer til adaptioner, men jeg forventer, at det jeg ser, bare føles lidt som den manga jeg læser, og ikke som et eller andet Twilight wannabe lort.

Mahou Shoujo Site/Magical Girl Site
Mørke magiske pigeserier er, efter siden Madoka magica’s store succes, nærmest blevet en metervare. Magical Girl Site forsøger dog overhovedet ikke engang at opbygge en falsk tryghed, og ligger ud med en masse nihilistisk elendighedsporno, vores hovedperson er således udsat for grov mobning, der ikke kun inkluderer alle de klassiske eksempler med nåle i skoene, onde skriblerier på bordet, fysisk og verbal vold, men også at de dræber den cat, hun fodrer hver dag, og forsøger at få en af de ældre drenge til at voldtage hende, og så for lige at sikre at hun ikke engang har fred derhjemme, så er hendes storebror også at svin, der banker hende hver dag som stress aflastning. Alt det her ville måske ikke være så slem, hvis det her var en serie om en pige, der får hævn og genfinder sig selv, men serien virker desværre mere til at være interesseret i finde nye veje, hvorpå den kan pine hovedpersonen.

Det eneste lidt positive ved serien var, at vores hovedperson ikke bare indgår en kontrakt med det samme, da hendes computerskærm en nat lyser op og viser en skummel side, som lover hende en magisk stav, så er er hendes reaktion at slukke med det samme, og da hun næste dag finder “staven” i hendes skab, og senere ender med at bruge den med katastrofale konsekvenser for de personer, det går ud over, er det mere ved at et desperat tilfælde end ved et bevidst valg. Et eller andet sted er jeg lidt nysgerrig, men ærlig talt virker det ikke rigtig til, at der er noget komme efter, så spørgsmålet er, om jeg overhovedet orker at prøve en episode mere.Billede
Billede
Gintoki vil ikke betragtes som et mandemenneske men mere som en blanding mellem noget der flagre og er lavet af mursten...

Brugeravatar
l.mathiasen
Le Critique
Le Critique
Indlæg: 2860
Tilmeldt: søn 8. maj 2011 19:17
Kontakt:

Re: anime forår 2018 med tegnefilm fra dengang far var ung!

Indlægaf l.mathiasen » tors 26. apr 2018 13:08

Nu jeg reelt ser noget anime mens de bliver vist må jeg hellere sige lidt (og det bliver lidt!)
Jeg ser jo Legend of Galactic Heroes, de 4 første episoder har været baggrundshistorie for de 2 hovedpersoner hvor man også får lidt forskelle mellem de forskellige verdener flettet ind
Indtil videre synes jeg det er en flot serie som jeg tror der bliver satset meget på. En værdig arvtager til den gamle anime (hvis fans naturligvis vil brokke sig for hvorfor lave om på det perfekte). Jeg har bare et lille men, når de nu vil vise historien om hvorfor Yang er helten fra El Facil, så må de gerne vise hvorfor han var et taktisk geni der, og naturligvis også gerne at en stor grund til at han blev kendt er mere propaganda for at fokusere på de heroiske bedrifter i stedet for at indrømme et skammeligt nederlag, men den side af alliancen skal vi nok få at se senere naturligvis.


Billede
Hey lille pige når du bliver voksen så lad være med at gifte dig med en utaknemlig mand, der beklager sig over at du kommer med kaffe i stedet for te!

Brugeravatar
nielsm
Missing-Life
Missing-Life
Indlæg: 2118
Tilmeldt: lør 7. maj 2011 18:35
Køn: Mand
Geografisk sted: 輪場
Kontakt:

Re: anime forår 2018 med tegnefilm fra dengang far var ung!

Indlægaf nielsm » fre 1. jun 2018 22:28

Billede

Brugeravatar
nielsm
Missing-Life
Missing-Life
Indlæg: 2118
Tilmeldt: lør 7. maj 2011 18:35
Køn: Mand
Geografisk sted: 輪場
Kontakt:

Re: anime forår 2018 med tegnefilm fra dengang far var ung!

Indlægaf nielsm » lør 9. jun 2018 21:58

Billede

Nogen røster i krogene siger at man burde se LAST PERIOD på trods af det elendigt lydende præmis. Der er rigtig meget satire i den.


Tilbage til "Anime"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster