Online køb af anime, manga og merchandise

Tutorials omkring cosplays, cosplay-props, japansk mad og mange andre ting.
Brugeravatar
Gintoki
Happy-Gin
Happy-Gin
Indlæg: 3357
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 20:26
Køn: Mand
Geografisk sted: Himmellegemet Jorden, nærmere placering KBH

Online køb af anime, manga og merchandise

Indlægaf Gintoki » man 1. apr 2013 19:02

Har du overvejet at købe en anime serie eller et nyt cosplay, og er usikker på, hvordan online køb fungerer, så er der muligvis hjælp at hente i vores tutorial.


Før Køb:
Når man køber på nettet skal man være opmærksom på, at der kan ske svindel, derfor er det en god ide
at sikre sig bedst muligt.

Kig grundigt på den side du påtænker dig at købe fra, google evt navnet, ofte vil du kunne finde noget andre har sagt om siden, er du i tvivl så spørg evt. på forumet om der er nogen, der kender siden.
Når du foretager et køb så husk altid at gemme kvitteringen, får du ikke en tilsendt, så kopier den selv eller tag et billede af skærmen. Den er et vigtigt bevis, hvis du bliver snydt senere.
Hvis du kan vælge mellem flere betalingsformer så vælg Visa, det er det betalingskort, der sikrer dig bedst. Nogle steder vil di kunne vælge både Dankort og Visa, vælg også her visa, hvis det er muligt. Det giver nemlig sikring ved konkurs.


Afgifter ved køb af varer udenfor Danmark:

Med den begrænsede adgang til merchandise i Danmark, vælger mange at købe deres varer udenfor Danmark. Du kan som udgangspunkt trygt købe varer over internettet fra udlandske producenter, men vær opmærksom på, at der kan være særlige afgiftsregler forbundede.


Køb af varer i EU-regi:

Købes en vare over internettet indenfor EU-regi, skal der som udgangspunkt ikke betales told. Du skal i alle tilfælde betale moms af varens værdi. Moms betales til sælgeren med den sats, som gælder i det pågældende land. Ved visse varer pålægges der ydermere punktafgift på.


Køb af varer udenfor EU-regi:

Købes en vare over internettet udenfor EU-regi, skal der som udgangspunkt betales told og dansk moms til SKAT, når varen ankommer til Danmark. Der kan også være punktafgift vedhæftet købet.
Ved varer af under 80 kr. slipper du for de ovenstående afgifter.
Forsendelsen skal ikke tælles med under bagatelgrænsen, men hvis der skal betales afgifter medregnes forsendelsesomkostninger i beløbet

Både varer indenfor og udenfor EU-regi reklameres uden de pågældende told og moms - satser, hvorfor du må regne med en ekstra regning, når varen ankommer til Danmark. Er du i tvivl om, hvorvidt der skal betales told og moms på en ønsket vare, kan du kontakte SKAT her

Vedrørendende utilfredshed og manglende varer:
Kontakt først og fremmest sælgerne ofte vil konflikten kunne løses der, man skal også være opmærksom på at forsendelsestiden nogle gange kan vare længere end skrevet af sælger, da postvæsnet nogen gange kan være lidt langsomme.


Svindel:

Mange sider herunder Ebay benytter kun Paypal. Hvis du bliver snydt så kontakt Paypal, forklar dem situation og vedhæft din kvittering. Du er dog ved Paypal kun dækket så længe der er penge på sælgers Paypal konto, så hvis en pakke ikke kommer fordi sælgeren er gået fallit er du ilde sted.
Hvis du har betalt med Visa, kan du henvende dig i din bank med din kvittering og forklaring, gerne nedskrevet, så bliver du bedt om at udfylde en blanket og så overfører de dine tabte penge til dig og sender sagen videre til PBS, som så tager sig af sagen.


Køb af DVD og Blu-Ray:

Ved køb af DVD og Blu-Ray uden for Europa, skal du være opmærksom på at de benytter en anden regionskode, og at du for at kunne afspille dem, skal have en regionsfri-afspiller, du kan alternativt benytte computeren og et af de mange gratis programmer som VLC og CCCP. De fleste billige dvd-afspillere som f.eks. Denver er dog regionsfrie, og kan erhverves for under 300 kr. i de fleste større supermarkeder. Desuden kan flere af de kendte mærker gøres regionsfrie ved at indtaste en kode du kan google dig frem til.
Hvis du vil vide mere om regionskoder så læs denne artikel


Bootlegs(Priratkopier)

Animeindustrien er ligesom den almindelige filmindustri udsat for piratkopiering. Mange af de ulovlige kopier sælges på Ebay af folk, der påstår, at der er tale om lovlige kopier. Nogle dvd'er er direkte kopier af de originale udgivelser fordelt på færre diske, mens andre er fansub-rips brændt på dvd'er. Det kan være svært at spotte de ulovlige kopier, men der er nogle kendetegn, der gør dem lette at spotte.
Japanerne går meget op i at de kan sælge til de forskellige regioner, derfor er ægte dvd'er meget sjældent regionsfrie, så hvis der står at en dvd er region free eller region 0, så vil der næsten altid være tale om en kopi.
Ulovlige kopier har ofte både engelske og kinesiske undertekster .
DVD'erne vil ofte være meget billige, så husk hvis tilbudet er for godt til at være sandt, så er det nok også.
Læs evt. mere på Ebays egen hjemmeside her.


Køb af figurer:
Ved køb af figurer skal du være opmærksom på at der er en massiv produktion af kopi-varer, spørg eventuelt en anden bruger eller se kommentarene på evt. Ebay, før at du handler.

Mvh. Animanga.dk
Billede NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN NYANBillede

http://nyan.cat http://www.nyanicorn.com/

Back once again for the renegade master, default damager, power to the people!

Tilbage til "Tutorials"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst